dijous, 7 de febrer del 2008

Fes cas al video. Fes-ho per tu. Pels teus doblers, principalment.

Esquerra Sineu et convida a veure el vídeo per la propera campanya electoral que ha preparat Unitat per les Illes, coalició integrada entre altres per Esquerra Illes, Entesa per Mallorca, PSM – Entesa Nacionalista, Unió Mallorquina i Els Verds de Menorca, i a la que també donen suport diversos altres partits i agrupacions electorals independents (entre elles Sineuers Independents).



Balears es la comunitat autònoma que més aporta a l’Estat Espanyol, amb diferència sobre qualsevol altre. Balears aporta el 17 % del seu Producte Interior Brut (PIB) a l’estat. Catalunya, que també pateix un espoli fiscal que esgarrifa, aporta el 9,8 % del seu PIB al manteniment de l’Estat Espanyol. Que vol dir això? Doncs que paguem moltíssim al govern de l’Estat, en concepte d’impostos (IRPF, etc.), i l’Estat ens torna molt poc en forma d’inversions o serveis bàsics (trens, metros, millores per les carreteres, museus, biblioteques, descomptes de residents per agafar un vol, instituts de secundària, escoles i escoletes, facultats universitàries, policies per habitant, metges per habitant, professors per alumne, pensions pels jubilats o pels discapacitats, beques pels estudiants, etc.).

Si tu arribes amb facilitat a final de mes, estigués agraït a la teva sort: ets dels pocs o de les poques que estan contents de la seva situació econòmica. El poder adquisitiu dels mallorquins, i per tant dels sineuers, en uns anys ha baixat escandalosament. Tan escandalosament que ens situa ben a prop del colapse, ben a prop del precipici.

Si ets un jove de 20 – 25 anys situat dins la mitja balear, ho passaràs molt malament per independitzar-te. Els teus pares ja poden fer comptes de mantenir-te bastants anys més. I creua els dits per trobar feina o per no perdre la que tens.

El PP i el PSOE son partits espanyols, que no tenen en compte les Illes quan dissenyen els seus programes. Quan s’acosten les eleccions s’omplen la boca amb missatges engrescadors i promeses irreals i impossibles de complir (per exemple, la gràcia que fan els famosos 400 € que ZP ens vol rebaixar de l’IRPF, o la irresponsabilitat de Rajoy prometent crear dos milions de llocs de feina –d’on els traurà, de davall una pedra? –). No vos heu demanat per que no fan el que diuen quan governen? El PP va tenir 8 anys per fer-ho, i el PSOE en du 4 i fins ara no li ha vengut la idea dels 400 €. Aquí, mentre, seguim tenint un transport públic tercermundista, uns vols d’avió caríssims, falta d’escoles i hospitals i residències, i uns salaris que no ens permeten poder demanar un préstec per comprar una casa. El vot útil no es, doncs, PP o PSOE. El vot útil es un altre.

Es necessari que, ara més que mai, facis cas al vídeo. Fes-ho per tu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

tan de izquierdas y en el fondo tan capitalistas. sois lo peor. y que pasa con las comunidades que estan peor que Baleares? que pasa con Extremadura o ciertos lugares de Castilla o la Andalucía pronfunda. donde está vuestro sentimiento socialista? donde esta vuestra solidaridad territorial? Todos los de Unitat sois unos Capitalistas!

Anònim ha dit...

Bones som en Picornell. Heu vist es micro (sa caxofa) damunt es cap d'aquella rossa que demana que els votem perquè ells ens arreglaran ses coses!!!! Cagondena no hi ha manera de fer mai primers, hòstia!!!!!!