divendres, 25 de gener del 2008

...i comença el 2008 amb energies renovades.

El proper dilluns 28 es farà el primer ple de l’any nou a l’Ajuntament de Sineu. Esquerra Sineu presentarà dues mocions:

  • Una moció sol·licitant que l'Ajuntament de Sineu doni entre 100 i 300 € per fer front al pagament de la multa imposada per la Generalitat Valenciana a Acció Cultural del País Valencià per afavorir la recepció de TV3 al País Valencià (això suposa menys de 10 cèntims per sineuer/a). Probablement aquesta moció serà rebutjada pel PP, però hauria de ser votada a favor per UM per coherència amb UM de Costitx, que hi va votar a favor. Tanmateix no serà així. [més info en el post de dia 10 de desembre d'aquest mateix bloc]
  • Una altra moció farà referència a l’estat legal / administratiu de l’empresa Mallorca Paintball S.L, situada al costat del cementiri, i que organitza jocs de guerra per a particulars (com a esport) i per a empreses (com a teràpia antiestrès i com a reforçament dels valors d’equip). Esquerra Sineu demanarà l’estudi d’impacte ambiental d’aquesta empresa, i quines mesures pren per a garantir la seguretat dels usuaris i evitar accidents.

Esquerra a les Illes:

Pel que fa a política extramunicipal, ja sabeu que en les properes eleccions legislatives al parlament espanyol Esquerra Illes formarà part de la coalició nacionalista Unitat per les Illes (formada pel PSM – Entesa Nacionalista, UM, Esquerra, i Entesa per Mallorca). En aquesta coalició, els primers llocs que corresponen a Esquerra el tercer lloc pel parlament (l’eivissenca Cati Torres), i el primer pel senat (l’actual directora general d’arxius, biblioteques i patrimoni de l’Ajuntament de Palma, Helena Inglada). Altres llocs d’Esquerra seran el novè (Natxo Knörr, per Mallorca), el dotzè (Esperança Mateu, de Bunyola, per les JERC), i el catorzè (Miquel Àngel Muñoz). El cap de llista de la coalició serà l’actual senador, l’històric Pere Sampol.

Miquel Puiggròs va assistir a les darreres reunions d’executiva d’ERC Illes com a representant de la secció local de Sineu, i va manifestar a la direcció insular del partit les seves reserves quant a la coalició, especialment per la presència d’UM, partit que a Sineu dona suport al PP. Tanmateix va manifestar la total disponibilitat d’Esquerra Sineu per a la propera campanya electoral. Puiggròs serà a partir d'ara el representant de la secció local de Sineu a l'executiva ampliada d'Esquerra Illes, lo que permetrà Julià Gayà centrarse en política municipal.

Joan Pons seguirà enguany com a responsable de les JERC Sineu, i Joan Mateu Cladera com a cap local de la comissió de cultura.

Per altra banda, Rafel Gelabert i Miquel Puiggròs assistiren com a representants de la junta local de Sineu a la darrera assemblea de militants, el dissabte 19 al matí, al centre cultural Flassaders de Palma. En aquesta assemblea es va decidir per un 80 % dels vots entrar a formar part de la coalició, es va votar la presència de Natxo Knörr com a contribució d’Esquerra al lloc novè de la llista, i es va presentar el nou president d’ERC Menorca.

Dintre d’unes setmanes començarà la campanya que ha de dur un diputat d’Unitat per les Illes al parlament espanyol. Agafeu forces!!!.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Què és que l'Ajuntament de Sineu no té suficients deutes com per haver de pagar les il·legalitats d'una associació catalanista valenciana?

Sou graciosos...

Anònim ha dit...

Sou més curts que una màniga de guarda pits!