dijous, 24 de gener del 2008

Esquerra Sineu acabà el 2007 amb els deures fets...

Durant el 2007, des de que Esquerra Sineu va obtenir representació al consistori sineuer, ha presentat una o dues mocions per ple (els plens ordinaris son cada dos mesos) i vàries preguntes en cada un d’ells. Tot i que alguna moció de les presentades ha necessitat algun ajustament o retoc, la majoria han estat aprovades, algunes per unanimitat. Pel que fa a les altres mocions, les no aprovades, Esquerra Sineu ja suposava per antelació que no ho serien, i es van presentar com a fets simbòlics o com a protesta o desacord amb certes decisions o maneres de fer de l’equip de govern.

No entrarem en detall en totes les mocions presentades o preguntes fetes. No obstant, comentarem seguidament les principals mocions presentades:

  • Moció per la recuperació de les teules pintades del Claustre de Sant Francesc. Aprovada. Les 174 teules pintades de la teulada del claustre daten dels segles XVII i XVIII i necessiten una catalogació i, algunes, una restauració. El 5 de desembre passat, la direcció insular de patrimoni del Consell de Mallorca va aprovar concedir una subvenció de 15.855,92 € per aquesta restauració.

  • Moció de reprovació de la Sra. Vallespir. Rebutjada. Arrel de les passades festes patronals de Sineu, l’agost passat, la regidora de cultura de l’ajuntament, la senyora Maria Antònia Vallespir (PP), va tenir una actitud prepotent amb el regidor d’Esquerra, Julià Gayà. Per afegir al banyat, aquesta actitud posava en perill la seguretat del campanar de Sineu ja que la protesta del regidor independentista venia del fet que es volia col·locar la bandera de les festes en el parallamps (contra les recomanacions dels tècnics, que asseguraven que col·locar allà la bandera podia provocar un efecte contrari, atraient els llamps).

  • Moció per a la recuperació de l’antic escorxador municipal. Aprovada amb matisos. Esquerra Sineu aposta clarament per la futura policia autonòmica, i no es cap secret que vol prescindir dels serveis de la guàrdia civil (de fet, ho duia al programa electoral). Esquerra vol que Sineu recuperi l’antic escorxador, actual quarter de la guàrdia civil, per a usos municipals. Encara que en els propers mesos la guàrdia civil pot continuar emprant les instal·lacions (i es possible fins i tot l’arribada temporal d’alguns agents més), el batle es va comprometre a no renovar el conveni pel qual se’ls deixa usar aquestes instal·lacions, conveni que finalitza el proper 2009.

  • Moció pel condicionament de l’arxiu històric. Aprovada. L’estat de l’arxiu històric municipal no es adequat. L’especialista en arqueologia i patrimoni, Ferran Tarongí (membre de l’executiva d’ERC-Illes), va realitzar una anàlisi de l’estat de l’arxiu i va senyalar els aspectes en els que s’havia d’incidir per conservar-lo.

  • Moció contra el dia de la hispanitat. Aprovada amb matisos. A instàncies de les JERC, Esquerra va presentar una moció contra el 12 d’octubre, contra el genocidi espanyol durant la conquesta d’Amèrica, i contra la colonització dels Països Catalans per part de l’estat espanyol. Sorprenentment, el PP va votar a favor, lo que va suposar un gran rebombori en els mitjans de comunicació més ultraespanyolistes (‘El Mundo’, ‘Libertad Balear’, etc.). Cal dir que la moció fou bastant retocada (llevant qualsevol referència a la colonització que estem patint les Balears, Catalunya i el País Valencià) i era impossible que cap demòcrata no la votés.

  • Moció per a la creació d’una comissió municipal de mobilitat. Aprovada. Donats els accidents de trànsit recents dins el casc urbà i la falta d’aparcament en algunes barriades, Esquerra va proposar de crear una comissió de mobilitat (formada pels partits amb representació, per la policia local, per un professor d’autoescola, etc.) que proposaria millores i canvis a l’Ajuntament per encarrilar millores en la circulació.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si si, una comèdia...
arribareu i parlàreu de colonialisme dels PPCC (per favor, una Racció d'Història per la Taula d'ERC...) i també modificareu un emblema sineuer de les festes; la bandera mallorquina dalt de tot del campanar... 50 anys fa que ondeja allà i mai ha passat res. Feis rialles intentant reprobar una regidora per una qüestió així... a més... tenc entés que qui crida i monta escàndols a les comissions i al Ple és el senyor Julià Gayà...

Patètic

En quant a les teules i la comissió de mobilitat; enhorabona.

PD: Sou republicans? extranya això de voler protegir tant l'Església i el campanar... i més l'apoderament per part d'Esquerra del Consell Parroquial. És que voleu aconseguir que ses beates vos votin? ...ho veig ben dificil!