dimarts, 27 de novembre del 2007

Esquerra i Sineuers Independents s'alien contra els insults del PP i estudien prendre mesures legals

El ple ordinari d’ahir, 26 de novembre, fou tens (al menys al final), però serví per posar els punts sobre les i.

Ja sabeu del famós vídeo de campanya del PP sineuer, donant cebes a parts iguals a Esquerra Sineu, Sineuers Independents, i PSIB-PSOE, dient mentides (per exemple donant a entendre que el cap de llista d’Esquerra, Julià Gayà, construïa un bloc de pisos damunt casa seva per obtenir quantiosos beneficis). Periòdicament s’han anat repetint sortides de to de la dreta, per exemple arrel de la botifarronada contra el dia de la hispanitat organitzada per les JERC (aquí no fou el PP de Sineu, sinó el de Palma i certs sectors mediàtics, els que van moure polèmica). Però acusar-nos de nazis en els blocs de
Nuevas Generaciones i PP de Sineu ha fet vesar el tassó.

La web de Nuevas Generaciones, en un article del 10 d’octubre diu que “es una llàstima observar com joves de la nostra edat reneguen la seva identitat a favor d'una altra”. Ens demanem de quina altra identitat estan parlant?. Els joves de les JERC tenen clar quina es la seva identitat, agradi o no al PP. I més endavant diu que “afirmem que les JERC és una agrupació socialista i nacionalista (en el cas de Balears, també imperialista), la qual cosa vol dir que és nacionalsocialista, base política del nazisme.

La web del PP, en un article del 9 de novembre, diu que “l’Equip de Govern Popular més Unió Mallorquina presentaran la sol·licitud d’avançament del fons de cooperació municipal en deu anys, per tramitar la gestió d’adquisició dels terrenys de les Cases Noves i així evitar la seva urbanització en 24 finques, que havia previst l’anterior Equip de Govern “Nacional-socialista, Socialista i Ecologista” dels Sineuers “Independents”.”

Com veis, posa els pels de punta.

Ahir nit Esquerra Sineu i Sineuers Independents van fer una moció conjunta per exigir al PP i a les Nuevas Generaciones que retirin aquests insults. En cas contrari, tant Esquerra Sineu com Sineuers Independents estem disposats a emprendre accions legals.

La veritat que, al menys pel que fa a Esquerra Sineu, ens importa ben poc que des del PP o organitzacions afins se’ns insulti gratuïtament. Als joves de les JERC també els importa ben poc. Tanmateix, tothom sap la credibilitat que tenen aquests insults. Que diguin nazis a Joan Munar, Joan Pons, Victòria Riutort, Mateu Munar, Miquel Socias, Miquel Puiggròs, Antònia Ferriol o Maria del Carme Munar, només per posar uns exemples, es un fet al que no cal dedicar-li ni dues ratlles més i que cau pel seu propi pes. De fet, tots ens coneixem. Noltros a ells, i ells a noltros.

Ara bé, seria intolerable que PP i els seus quissons* es prenguessin l’insult als nacionalistes progressistes com una cosa habitual o pa nostre de cada dia. I d’aquí la denúncia presentada ahir conjuntament pels dos grups “nacional-socialistes” (sic) del poble.

Animem les joventuts del PP a defensar els seus ideals sense insultar els que no pensen com ells, i al PP a treballar pel poble i no perdre el temps amb mètodes procedents del centre de la península. El llenguatge emprat per certs diaris, i el llibre d’estil de certes emissores de ràdio, no s’hauria d’aplicar a un poble com Sineu, on tots ens coneixem. Esquerra Sineu no té cap dubte que aquest no es l’estil que volen els votants del PP, ni especialment l’estil del batle, que es sap mostrar centrat i moderat.

Es lícit i necessari que els diferents grups polítics expressin les seves idees. Es lícit inclús (perque no?) fer broma del que se'n pugui fer. Total, els polítics (també els de Sineu), son càrrecs públics, exposats a això. El que mai serà lícit es l'insult.

(*) quissó = cadell, traducció de la paraula castellana cachorro, amb la qual els diaris propers al PP acostumen nomenar les JERC, i que també ha aparegut en algun comentari que ens han deixat en aquesta web


Post Scriptum

En el ple d’ahir les propostes presentades per Esquerra de crear una comissió municipal de mobilitat i la de realitzar un estudi pel condicionament de l’arxiu municipal van tirar endavant per unanimitat. Per altra banda, tant Esquerra Sineu com Sineuers Independents insistiren en la reivindicació d’una major informació a la ciutadania respecte a l’estat de l’Agenda Local 21 en el poble.

Avui matinada, a la 1:00 h, només tres hores després del ple, la web del PP ja havia estat rectificada.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

.

Teniu raó, lo de nacionalsocialistes: es el mateix llenguatge que usen certs diaris i demés mitjans de comunicació ultranacionalistes espanyols per referirse als nacionalismes que no son el seu.

Noves Generacions Sineu ha dit...

Pròximament es publicarà una carta oberta al blog de NNGG de sineu, per aclarir els punts de vista i les connotacions dels escrits publicats.

Anònim ha dit...

Personalment, des que detectàrem aquestes desqualificacions tan greus als blogs del PP, em disgusta (i em sap greu)haver de confirmar que, immersos alguns membres "populars" del poble en el tsunami merdós que es proclama des de la "Villa y Corte del Faraón" (l'ús d'aquests termes: nacionalsocialista, txeca... és habitual als mitjans convertits en altaveu de l'incendiarisme dretanoespanyolista), els aires del "tripalium" Aznar-Acebes-Zaplana bufen, més que no ens pensam, per Sineu. Cosa inèdita, fins ara, a la vila. Mal camí pren la cosa. Òbviament ells sabran què punyetes pretenen; no podem demanar un PP-Sineu a mida (noble referent dels reflexius i coherents seguidors del neoliberalisme) i, si la cosa no canvia, haurem d'encontrar-nos adesiara aquests espinosos lladrucs teledirigits. Van forts, companys! I els és igual entrar onsevulla i carregar-se tota la porcellana. Que facin el que trobin, en vista a la "carta oberta" de Pedro M. Álvarez (al blog de NNGG) pareix que no hi ha cap ganes de tornar a posar els peus a terra, de tornar a Sineu. La xuleria de "señorito", la gomina i el "Megasport style" els va fotre les eleccions deixant-los amb l'únic reducte de Calvià. Qui no ho vol veure que es tapi el nas.

Alguns, segur que el company Julià és un d'ells, ni passam gust de perdre-hi temps ni desitjam pel nostre poble que el debat "polític" pugui entrar en una nècia espiral d'annerotades sense fi.

Joan Munar
(gasejador de jueus i invasor de Polònia, i jo sense saber-ho...)

Anònim ha dit...

Vaya, que un concejal tenga que contestar de esta manera a una carta abierta dice mucho de si mismo.
Es alucinante como un chico de 18 años con cuatro argumentos bien dichos haya tumbado a dos partidos politicos.
Por lo que veo ahora la izquierda habéis encontrado un hueso duro de roer...

Anònim ha dit...

Tenia entès que aquests aires de "senyorets", la gomina i el Megasport style havien aconseguit un 2% més dels vots que a les darreres eleccions. Un 47% dels sufragis, el resultat més alt de la història democràtica de balears...
qui no ho vol reconéixer, que no ho faci.
encara me direu que el Bloc i el PSOE guanyaren les eleccions. Pareix que fa falta una lliçó al pur estil "Barrio Sesamo": "Niños, en las elecciones se vota a la opción política A para que gobierne; no se vota al partido B para que se alie con el C y asi evitar que el A gobierne"...

reducte? Calvià? i Inca, Manacor, Felanitx, Llucmajor, Estellencs, Marratxí, Santa Eugènia, Santanyí, Santa Margalida, Maria, LLubí, Sineu, Selva, Macor, Binissalem, Alaró, Bunyola, Escorca, Montuïri, Fornalutx, Deià, Santa Eulàlia del Riu, Sant Josep, Ciutadella...
El reducte dels 37 municipis on el PP ha guanyat...

vaja quin reducte... petitíssim!