dilluns, 10 de desembre del 2007

El PP tanca TV3 a Alacant, mentre Esquerra Sineu proposarà que Sineu contribueixi a pagar la multa a ACPV.


Ahir nit, amb nocturnitat (per evitar manifestacions i protestes de la població), la Generalitat Valenciana va tancar les emissions de TV3 a les comarques més meridionals del País Valencià. Era una mesura anunciada.

La Generalitat Valenciana, governada pel PP, es un dels màxims exponents de la barbàrie espanyolista contra la nostra llengua i la nostra cultura i del nacionalisme de pandereta més ranci. Durant els governs d'Eduardo Zaplana (abans) i de Francisco Camps (actualment) el valencià ha anat retrocedint posicions a favor de l'espanyol. Més greu encara, grups feixistes i neonazis de l'extrema dreta (aquests si que ho son i ho reconèixen tan panxos!!!) han atacat impunement les seus del Bloc i d'ERPV (amb artefactes explosius de fabricació casolana) aquests darrers mesos (a hores d'ara no s'ha fet res en absolut respecte a aquests atacs, que han aparegut fins i tot en mitjans de comunicació estrangers).
Després des del PP tenen la barra de titllar-nos d'imperialistes a noltros.

Per altra banda, ni des de la Generalitat de Catalunya s'ha actuat amb la contundència desitjable a l'hora de negociar amb el govern valencià, ni des del ministeri d’indústria de Joan Clos (PSC-PSOE) s'han donat les passes necessàries per normalitzar la situació.

Mentre els de Barcelona poden veure la balear IB3 amb tota la naturalitat, o els illencs rebem des de sempre les catalanes TV3 i Canal 33, o les valencianes Canal 9 i Punt 2, els valencians viuen en una situació d'absoluta anormalitat.

A partir d'avui els d'Alacant no poden veure més que dos canals en valencià. En castellà poden triar entre prop d'una vintena.

Entenem que en les properes hores es produiran mobilitzacions ciutadanes i hi haurà moviments en els despatxos de les dues generalitats, la d'alt i la de baix.

Per altra banda, Acció Cultural del País Valencià (l'equivalent valencià de l'Obra Cultural Balear) ha iniciat una campanya per recaptar 300.000 € necessaris per pagar una multa que la generalitat els va imposar perquè facilitaven l'arribada de TV3 al País Valencià.

Encara que queda molt temps i pot ploure molt, i ja veurem com es desenvolupen les properes hores i dies, Esquerra Sineu proposarà en el proper ple que l'Ajuntament de Sineu doni entre 100 i 300 € per fer front al pagament d'aquesta multa. La setmana passada ja ho va fer l'Ajuntament de Costitx (300 €), i pròximament altres ho faran.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Després vos acusen de nazis a voltros. Flipant!. Si veig en boté li diré que 10 cèntims dels meus imposts els pot donar als valencians. Salut i força.

Anònim ha dit...

Si vos pensau que s'Ajuntament vos donarà es suport, ho teniu clar!
No hi ha un duro a ses arques municipals, i manco per gastar amb aquestes pardalades.

IB3 a Balears, Canal 9 a la Comunitat Valenciana i TV3 a Catalunya. Som autonomies diferents!