divendres, 12 de juny del 2009

Esquerra avança a Sineu i a Mallorca. Gràcies, i Enhorabona a tots.




.
Tota la info sobre els resultats de les eleccions europees del passat 7 de juny, a la pàgina oficial (feu clic) del Ministerio del Interior espanyol.


Valoració a nivell d'Estat Espanyol

El PP guanya al PSOE per dos diputats (23 a 21), com era previsible. La brutal crisi econòmica que estem passant havia de perjudicar els socialistes. El PP, sense un líder carismàtic, i incapaç de derrotar els fantasmes interiors d’èpoques passades, només aconsegueix 2 eurodiputats més. Per altra banda, els ultranacionalistes d’UPyD aconsegueixen entrar al parlament d’Estrasburg (bé, deim d’Estrasburg per ser allà on celebren les sessions plenàries, però les no plenàries tenen lloc a Brusel·les). L’entrada d’UPyD es una mala noticia per tots els demòcrates, però no sorprèn després de l’ascens en altres països d’altres partits antisistema (extrema dreta,...) al parlament.

Valoració a nivell de Països Catalans

ERC ha baixat respecte als anteriors comicis. Respecte a les eleccions del 2004, a Catalunya s’ha passat de l’11’80 % al 9’21. Al País Valencià, territori hostil pels que s’estimen la terra, la baixada ha estat percentualment major. A les Illes, Esquerra s’ha mantingut (excepte a Mallorca on ha augmentat respecte a 2004). Cal dir que la coalició té representants municipals (seccions locals, regidors,...) a només una vintena de municipis i que han estat unes eleccions marcades fortament pel bipartidisme PP – PSOE. No obstant a les Illes el PP perd uns 10.000 vots, i el PSIB-PSOE uns 3.000.


Valoració a nivell de Sineu

A Sineu la coalició Esquerra-Entesa ha augmentat lleugerament respecte a les passades europees, tot i l’altíssima abstenció d’aquestes eleccions, i es consolida inequívocament com la tercera força més votada (amb més o menys un 10 % tant el 2004 com ara al 2009). Unió Mallorquina, per altra banda, s’enfonsa a Sineu, fruït de la poca feina feta o del pacte amb el PP (es simptomàtic que, a Mallorca, en canvi, puja, i es queda com a tercera força més votada).





Llocs on Esquerra-Entesa ha obtingut millors resultats:

Vilafranca (20,1 %)
Campanet (11,1 %)
Sineu (9,79 %)
Muro (8,61 %)
Bunyola (8,55 %)


El PSM, Entesa, i Esquerra

No podia faltar una referència al PSM. El PSM finalment no va voler presentar-se a les eleccions. Si bé es cert que no va voler acceptar les condicions d’Esquerra (fer una gran coalició nacionalista d’esquerres, amb Entesa, i fer-ho aplicable a les properes autonòmiques), també es cert que no va voler presentar-se totsol (hi ha sondeigs que no li eren gens favorables si es presentava sol). Era necessari aquest apunt, ja que Esquerra està plenament convençuda que només anant junts PSM, Esquerra i Entesa, es possible avançar. Potser en les properes autonòmiques haurem d’anar tots pel seu compte, si el PSM no deixa enrera les seves gelosies, i perquè no dir-ho, si Esquerra-Illes no cedeix un poc en les seves condicions. Es l'opinió de la junta local.


Incidències

A Sineu la campanya no va tenir incidències destacades. El dissabte 6 el PP deia en el seu blog que ens denunciaria perquè li haviem tapat uns cartells de propaganda. Res, cada any lo mateix. El que va succeir es que la nit de la penjada de cartells, una dotzena d’esquerrans ens vam dedicar a tapar tot el que no era d’Esquerra... jeje... òbviament es un doi: el que succeí es que el PP posà taulells seus per aferrar papers, i no els va marcar com a seus. El dissabte Rafel Gelabert i Miquel Puiggròs anaren a xerrar amb en Pere Joan Jaume (president del PP) i tot quedà aclarit, i s'acorda en properes campanyes la possibilitat de distribuir els espaïs electorals.

Per altra banda, ja passades les eleccions, les Nuevas Generaciones no aturen: en el seu blog ara es fiquen amb els Sineuers Independents, suara amb Esquerra i el PSOE.

Moltes gràcies a totes i tots els sineuers i sineueres que ens vau donar la vostra confiança. Oriol Junqueres es al parlament europeu, i no vos preocupeu que defensarà bé els interessos sineuers. Salut!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

amb lo dels cartells demostrau la vostra educació i civisme. heu demostrat passarvos pes forro el respecte als altres partits i la poca estima que teniu per Sineu havent passat ja casi una setmana i havent encara cartells vostros penjats pes poble. Quin percal!