dijous, 2 d’abril del 2009

Els barrufets arriben a Sineu... i son d'Esquerra!!!


Quatre arreplegats fanàtics i radicals contra sa teva padrina...

Mireu la foto que acompanya aquest escrit.

Algú creu que aquí hi ha 2.200 persones? Per favor, tornem a demanar-ho per si no s’ha entès la pregunta: algú creu que hi ha 2.200 persones en la foto? Es el que posaren alguns diaris.

Bé, el fet es que uns 300 i escaig de participants van prendre dia 1 d’abril la Plaça d’Espanya de Palma. Fracàs estrepitós de la manifestació contra el mallorquí convocada per dos sindicats de personal sanitari i amb el suport del PP, de les joventuts del PP (Nuevas Generaciones) i de Falange Española. Les planes majors del PP Balears i de Falange Española assistiren a l'acte on es cridaren consignes xenòfobes contra els mallorquins.

Tot ve arrel del decret aprovat pel govern fa uns dies, i que exigeix al personal sanitari uns coneixements mínims de català per accedir a un lloc de feina. (feu clic aquí, per veure'l)

Aleshores la senyora Rosa Estaràs (aquesta vol ser la presidenta de tots els illencs?) surt i diu que no… que no cal que es metge entengui sa meva padrina quan va a sa consulta… en tot cas, que se foti sa meva padrina i entengui es castellà i xerri en castellà, que es “la lengua del imperio”. Es així, Rosa, que vols que ho escrigui?


Estem d’acord amb el PP

Esquerra Sineu està completament d’acord amb el que va decidir el PP en el seu dia.

El PP va decidir que la nostra llengua estava en inferioritat de condicions respecte a l’espanyol, i per això va promulgar la Llei de Normalització Lingüística, que per cert, dia 29 d’abril ja tendrà 23 anys (comandava aleshores l’amo en Biel, en Gabriel Cañellas). La Llei de Normalització Lingüística garanteix que les dues llengües oficials, el català (la llengua pròpia i natural d’aquí) i l’espanyol (de l’Estat Espanyol) estiguin en condicions més igualitàries, i contribuí en el seu moment a evitar la substitució de la nostra llengua per part del castellà.

No obstant el PP no fa res més que contradiure els seus propis fets. Es un partit de cada vegada més radical, i darrerament roça l’antisistema. I sempre, sempre, va contra els mallorquins. El PP es tòxic per a les illes. I així li va…

El blog de Noves Generacions de Sineu diu en el seu darrer post que estan aplegant firmes per la llibertat lingüística. Esperem que així sigui. Que el seny s’imposi i tenguem la llibertat de poder ser atesos en la llengua que desitgem. Es això, llibertat, o no es això?


Pla de carreteres

Com ja varem informar, Esquerra Sineu va presentar una moció a l’ajuntament de Sineu i una al·legació en el Consell de Mallorca, per evitar la construcció d’una Variant Sud, projectada pel PP quan governava, i que suposarà un desastre econòmic pels comerços sineuers.

Esquerra Sineu creu que només un tros d’aquesta variant seria necessari. Rebutjar tota la variant es, ara per ara, insostenible: d’alguna manera s’ha de donar sortida als camions procedents de la carretera de Petra.

(+info aquí)


Agermanament

Esquerra Sineu va proposar en el darrer ple ordinari (31 de març) iniciar els contactes i els tràmits per a agermanar Sineu i Santa Coloma de Cervelló. Santa Coloma de Cervelló és un municipi de la comarca del Baix Llobregat (al costat de Barcelona), que fa tres anys tenia una població d’uns 7.400 habitants (semblant a, per exemple, Artà).

La raó de que Esquerra Sineu proposi aquest agermanament es que Emilia Olivé Anglada, nascuda el 8 de febrer de 1909 a Santa Coloma de Cervelló, mare de Joan Aguilà Olivé, du des principis de l’any 1995 a Sineu i es ja una persona arrelada al nostre poble, amb nombrosos nets i familiars sineuers, i fa dos mesos l’ajuntament de Sineu li va fer una festa en motiu del seu centenari. Resumint, que una de les persones centenàries que haurà tingut Sineu es nascuda a Santa Coloma. Per això trobem que podria ser una oportunitat per agermanar els dos municipis: l'agermanament suposa un enriquiment mutu pels intercanvis culturals que es desprenen d'aquest.
Darrerament pel Facebook ha aparegut un barrufet sineuer, i es d'Esquerra!!! Cercau-lo!!! Es simpàtic i bona gent, i du l'alegria aferrada al cos... com Esquerra... la +útil...

yupiiiiiiiii...!!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

i molts de gastos! quines putes mesures que se vos pasen pes cap contra sa crisis. voltros mos heu de dur benestar i prosperitat?
anam bé mestre

Anònim ha dit...

enserio sa Falange donava suport? Ho podrieu demostrar amb un link d'una notícia, per favor?

Ai quins uns!

Esquerra Sineu (l'esquerra +útil) ha dit...

Si, si, faltaria més:

http://dbalears.cat/actualitat/Pol%C3%ADtica/contra-el-catala-a-la-salut.html

(copia i aferra al lloc per escriure l'adreça al teu navegador)

Si vos interessa hi ha altres fonts (en anglès i en castellà). Ningú (PP, falange,...) han desmentit el publicat.

PP i Falange, juntets i anant de la ma com a amiguets.

Una ha dit...

Home... respecte a lo de les 2000 persones... no hi eren pero al manco mil si... TOTS els diaris donaven com a mínim més de mil persones... no com la manifestació catalanista.

I Por sierto... fiar-se nomes des diari de Balears fa riure... jo no faria molt de cas a un diari que defensa els proetarres i altres herbes

Una ha dit...

On posa que la Falange donés suport a la manifa?

Sindicats metges
Circulo Balear
UPiD
PP

...Si

i es pogué veure un tal Boned... aish quins uns aquests d'Esquerra Catalana a Mallorca Republicana. Aquell moniaco es un esperpent nostàlgic del moviment que no sap que vol... més preocupant és veure als ex terroristes dels Maulets amenaçant de mort als parlamentaris populars catalans... tot l'Estat ho va veure als telenoticies... ho recordau?