dilluns, 15 de desembre del 2008

Un any i mig fent feina per tu i per Sineu. Molts d'Anys i Bon Any.

Un any i mig d’Esquerra Sineu ha donat els seus fruïts. Esquerra i Sineuers Independents han estat els dos grups municipals que han presentat més mocions i que han fet més preguntes. Es surrealista que l’oposició hagi de fer tantes propostes, preocupada pel dia a dia: si no fos així seria dubtós que el poble “funcionés” bé.

Esquerra sol presentar dues mocions en cada ple. Una va enfocada a millorar directament el poble, i l’altra té a veure amb les senyes de identitat, la ideologia que els nostres votants han volgut que duem a les institucions (ideologia i pensament que han de servir també per millorar la vida i il·lusió de les sineueres i sineuers).

Algunes de les mocions que ha presentat Esquerra Sineu des de la seva entrada al consistori han estat les següents:


  • Moció per al tancament del PaintBall. Aprovada. Esquerra va instar a clausurar aquest negoci (dedicat a oferir jocs bèl·lics enmig d’una garriga de devora el cementiri), si no s’ajustava a la normativa: presentació d’un estudi d’impacte ambiental, normes sanitàries, etc. Finalment el PaintBall fou clausurat.

  • Moció per a dignificar els enterraments en dies de pluja. Aprovada. Esquerra Sineu va presentar en el darrer ple una moció per a dignificar els enterraments de difunts en dies de condicions meteorològiques adverses (pluja, etc.). Esquerra va instar l’ajuntament a cedir una carpa als familiars, per ser col·locada al cementiri, en aquestes ocasions. Tots els grups hi votaren a favor.

  • Moció per a instar la justícia a eliminar la pena d’injúries a la corona. Rebutjada. Esquerra Sineu va presentar una moció per que l’ajuntament instés a les administracions pertinents a retirar del codi penal el delicte d’injúries a la corona, que permet que una familia en concret no pugui ser criticada i tingui més drets que tu (cosa surrealista ja que tots sabem que tu et mereixes tenir els seus mateixos drets, o si no, que ells no els tinguin aquests drets...). El PP va votar en contra, SI a favor, i PSIB-PSOE sorprenentment es va abstindre.

  • Moció pel condicionament i neteja d’un solar en males condicions vora sa Placeta de S’Era. Aprovada. Finalment, i a instàncies d’Esquerra, es va netejar i condicionar un solar ple de males herbes i brutor de devora el vial de circumval·lació.

  • Moció per declarar Sineu municipi antitaurí. Rebutjada. Esquerra va presentar una moció que instava a l’ajuntament a declarar il·legal tot espectacle que produeixi la mort i/o el dolor a animals. El PP però, creu que els sineuers hem de poder seguir ‘gaudint’ de les “corridas” de braus.

  • Moció que instava a l’ajuntament a pronunciar-se contra el tancament de TV3 a les comarques d’Alacant. Aprovada. Arrel del tancament de TV3 a les comarques més meridionals del País Valencià, Esquerra Sineu va instar l’ajuntament de Sineu a enviar una carta a les dues generalitats per instar-les a accelerar el procés de reciprocitat en la recepció de Canal 9 a alt i TV3 a baix.

  • Moció que instava l’ajuntament a vigilar millor la disciplina urbanística. Aprovada. Esquerra va instar a l’equip de govern a vigilar millor la disciplina arquitectònica (colors de les cases, balustrades,...) d’acord amb les normes subsidiàries, especialment en aquelles finques de nova construcció [això ja ho duia Esquerra en el seu programa electoral].

  • Moció per la recuperació de les teules pintades del Claustre de Sant Francesc. Aprovada. Les 174 teules pintades de la teulada del claustre daten dels segles XVII i XVIII i necessiten una catalogació i, algunes, una restauració. El 5 de desembre passat, la direcció insular de patrimoni del Consell de Mallorca va aprovar concedir una subvenció de 15.855,92 € per aquesta restauració.

  • Moció de reprovació de la Sra. Vallespir. Rebutjada. L'actitud de la regidora de cultura en les festes patronals del 2007 posava en perill la seguretat del campanar de Sineu: col·locar la bandera de les festes en el parallamps va contra les recomanacions dels tècnics, que asseguren que col·locar allà la bandera pot provocar un efecte atraient dels llamps.

  • Moció per a la recuperació de l’antic escorxador municipal. Aprovada. Esquerra Sineu aposta clarament per la futura policia autonòmica, i no vol prescindir dels serveis de la guàrdia civil (de fet, ho duia al programa electoral). Esquerra vol que Sineu recuperi l’antic escorxador, actual quarter de la guàrdia civil, per a usos municipals. El batle es va comprometre a no renovar el conveni pel qual se’ls deixa usar aquestes instal·lacions, conveni que finalitza aquest 2009 que ve.

  • Moció pel condicionament de l’arxiu històric. Aprovada. L’estat de l’arxiu històric municipal no es adequat i s'ha de fer-hi alguna cosa. Per altra banda Esquerra va proposar nomenar l'arxiu en record de Mn. Bartomeu Mulet i Degà Joan Rotger.

  • Moció contra el dia de la hispanitat. Aprovada (amb certes reticències del PP). A instàncies de les JERC, Esquerra va presentar una moció contra el 12 d’octubre, contra el genocidi espanyol durant la conquesta d’Amèrica, i contra la colonització dels Països Catalans per part de l’estat espanyol. Sorprenentment, el PP va votar a favor, lo que va suposar un gran rebombori en els mitjans de comunicació més ultraespanyolistes (‘El Mundo’, ‘Libertad Balear’, etc.). La moció havia estat bastant retocada (llevant qualsevol referència a la colonització que estem patint les Balears, Catalunya i el País Valencià) i era impossible que cap demòcrata no la votés.

  • Moció per a la creació d’una comissió municipal de mobilitat. Aprovada. Esquerra va proposar de crear una comissió de mobilitat que proposaria millores i canvis a l’Ajuntament per encarrilar millores en la circulació, però s'ha incomplert: es paper mullat, i Esquerra incidirà en el tema en properes dates.

Esquerra Sineu seguirà en aquesta mateixa línia i, tot i la feinada que això du, no perdrem la il·lusió ni la constància. L'augment constant del nombre d'afiliats al municipi no fa més que encoratjar-nos més.

Així mateix vos animem a tots a participar activament en el funcionament del poble, i tenir en compte sempre allò de "si tu no fas política, els altres te la fan per tu" [i no vos embulleu amb les paraules: fer política no es (només) estar dins un partit].


BON NADAL I QUE L'ANY 2009 VOS SIGUI COLLONUT EN TOTS ELS SENTITS. AMOR I ALEGRIA PER A TOTES I TOTS.


2 comentaris:

Cil Buele ha dit...

Per Nadal, Cap d'Any i Reis
tenc costum de fer una glosa.
Deix d'estar amb la boca closa
i n'amoll una de vells:

“Bones Festes de Nadal!
Que molts anys pugueu gaudir-les,
tu i tothom, sí, mantenint-les,
lliures sempre de tot mal.”

Veig la vila de Sineu
amb Esquerra, ben encesa,
molt més forta, ben estesa,
escalfant al fred de neu.

Anònim ha dit...

Endavant Julià, Xirigot i Titina!!!