dilluns, 3 de març del 2008

La dreta espanyola dona per fet que Unitat per les Illes obtindrà un escó en el congrés.

La cadena de ràdio COPE, ultracatòlica i ultraconservadora, lligada a la Conferència Episcopal Espanyola i gens sospitosa d’afavorir o desitjar cap èxit de qualsevol nacionalisme que no sigui l’espanyol, assegura que Unitat per les Illes té assegurat un escó en les eleccions del 9M.

En la tercera entrega d’una enquesta encarregada per la COPE i publicada avui 3 de març, Unitat obtindria un dels 8 escons que pertoquen a les Illes Balears. Els altres serien repartits entre PP (4 escons) i PSIB-PSOE (3 escons).

Per altra banda, hi ha dos factors que recolzen les possibilitats d’Unitat:

- En unes eleccions generals el PSIB-PSOE mai no s’havia dedicat a criticar o a parlar d’altres forces que no fossin el PP. En les successives eleccions generals el PSIB-PSOE ha ignorat sistemàticament qualsevol altra força, per així afavorir un debat bipartidista que els afavoria. Ara en canvi ataca a Unitat. Alguna cosa es diferent, doncs.

- Rajoy no vindrà a Palma a fer campanya. Va venir al final de la precampanya, però no durant la campanya. Això es significatiu de que no consideren de cap de les maneres la possibilitat d’obtenir el 5é diputat (si ho veiessin com una possibilitat, no dubteu que Rajoy vindria a Palma a lluitar per aquest escó). Aquest serà per tant del PSIB-PSOE (quedaria finalment 4 – 4), o d’Unitat (4 – 3 – 1, que es la possibilitat més probable segons la COPE).

No obstant, això NOMÉS es veritat si la mobilització del vot nacionalista es manté o s’incrementa respecte a les passades eleccions autonòmiques. L’enquesta de la COPE no es cap garantia. Cal que TOTS faceu campanya. Cal que TOTS demaneu el vot per Unitat. I cal que TOTS anem a votar (a votar Unitat) el 9M.

1 comentari:

Miquel ha dit...

Vegeu especial Vilaweb eleccions08 a www.vilaweb.tv i vegeu entrevista a Pere Sampol a http://www.vilaweb.tv/?video=5131

Salutacions a tots/es.