dijous, 22 de novembre del 2007

Esquerra vol que el poble participi més en la presa de decisions

Esquerra Sineu presentarà dues mocions i una pregunta en el proper ple ordinari de la corporació municipal, aquest dilluns 26.

Una de les mocions proposarà el condicionament de l’arxiu històric municipal, mig abandonat, d’acord amb l’anàlisi que n’ha fet Ferran Tarongí, arqueòleg i membre d’ERC a Palma.

L’altra moció proposarà la creació d’una comissió municipal de mobilitat que debati mesures per a millorar el trànsit i l’aparcament al poble. La comissió estaria formada pel batle, per un membre de la Policia Local, per un professor d’autoescola, i per un regidor de cada un dels partits amb representació a l’ajuntament, i es reuniria semestralment. Les seves funcions serien les de proposar mesures a l’ajuntament per a millorar la circulació dins el poble, estudiar alternatives als “punts negres” –principalment els creuaments entre el vial de circumval·lació i els carrers que el creuen– on ja hi ha hagut alguns accidents, estudiar solucions a la falta d’aparcament en alguns llocs del poble –per exemple, dia 10 de novembre a les 13:00 h hi havia 19 cotxes (mal)aparcats a la Placeta del Pou d’en Rebassa–, i especialment, proposar solucions pel tema de Sa Plaça –transformada en un vertader aparcament, per desgràcia dels comerciants de la zona, que podrien guanyar moltíssim més amb una plaça orientada a la restauració i el turisme i no a l’aparcament–.

La moció està en la línia anunciada per Esquerra Sineu durant la campanya electoral, per la qual es proposava a millorar la participació ciutadana en les decisions del poble, i que no sigui només l’equip de govern qui decideix.

De fet, en el ple del proper dilluns Esquerra Sineu farà una pregunta a l’equip de govern relacionada també amb la participació ciutadana. Esquerra demanarà al regidor responsable de l’Agenda Local 21 quin es l’estat dels projectes que el poble va proposar fa tres anys durant les reunions del Fòrum ciutadà (una de les fases de l’aplicació de l’agenda).

5 comentaris:

Noves Generacions Sineu ha dit...

Que l'estudi de l'arxiu històric hagi estat realitzat per un profesional que es troba capficat en el vostre partit polític demostra la seva parcialitat.

No sou partidaris de les anàlisis per part d'organismes o professionals independents...?

Esquerra Sineu (l'esquerra +útil) ha dit...

Clar!!! Esquerra Sineu es partidària de la intervenció de professionals independents, sempre que una institució sol•liciti serveis externs (com ara un arqueòleg). Ara bé, l’anàlisi sobre l’estat de l’arxiu el va sol•licitar Esquerra Sineu a Ferran Tarongí “per consum” i us propi. Una altra cosa es que l’ajuntament sol•liciti un estudi a algú, que aquest algú hauria de ser independent totalment. Ara bé, no tenim cap dubte que aquest algú serà “pepero” (només per posar un exemple, quantes feines ha fet Rafael Perera, l’advocat, pel PP???). Ferran va realitzar un estudi de consum intern per Esquerra Sineu, en base al qual Esquerra Sineu ha preparat la moció que serà presentada dilluns al ple, en benefici de tot el poble, no sols dels votants d’Esquerra.

Anònim ha dit...

jaja
nngg y esquerra ya os peleais con los blogs?
chicos, con esto tienen razon los cachorros... que un hecho sea justificado por un miembro vinculado a una agrupación política es una desfachatez. tomáis a los ciudadanos por tontos?

Noves Generacions Sineu ha dit...

No nos peleamos, debatimos, hecho que forma parte de la democracia.

Referent al tema del Sr Perera, primer; no te res a veure una cosa amb l'altra, la seva tarea al camp jurídic no es igual al paper jugat per un arqueòleg d'ERC en una moció del partit al ple. segon; un refrany castellà diu que "Mal de Muchos, Consuelo de Tontos..." així que si justifiqueu la feina del Sr Tarongí amb la del Sr Perera, anam bé!; I tercer: noves generacions es una entitat política afi al pp, però nosaltres no esteim afiliats al pp sino a nngg, tenim llibertat dins d'un espai propi, és a dir, justifiquem el que feim i deixem de fer nosaltres, no els membres del pp.

I en base a la vostra declaració del arxiu mig abandonat... els nostres amics "peperos" duen dins l'àrea de patrimoni del seu programa electoral la digitalització i protecció de l'arxiu històric de sineu.

nngg

Anònim ha dit...

Miquel, t´he enllaçat a XARXA REPUBLICANA: http://xarxarepublicana.blogspot.com

Agrairia si també hi enllacessis al teu bloc.
Salut i llibertats.

Moisès Rial.
http://llibertats.blogspot.com
www.llibertats.cat