diumenge, 30 de març del 2008

Una enciclopedia algo ´tendenciosa´ (segona part): la dreta ens explica la realitat del poble.

Després de les tergiversacions de la realitat aparegudes la tardor passada a l’enciclopèdia virtual Wikipèdia en definicions de paraules referides a la política sineuera, i denunciats tant per Esquerra Sineu com per Sineuers Independents (en aquest cas amb ressò mediàtic inclòs, com es pot veure en aquesta noticia del Diario de Mallorca), Esquerra Sineu revisa periòdicament aquestes definicions. De fet, algun membre d’Esquerra Sineu es col·laborador habitual i redactor d’aquesta enciclopèdia universal que van construint voluntàriament usuaris anònims de tot el planeta.

Doncs en la darrera revisió feta per Esquerra als termes Sineu (en espanyol), Sineu (en català), ERC (en català), Joan Lladó (en català), Sineuers Independents (en espanyol), Sineuers Independents (en català), i Plataforma Autovia No (en català), revisió feta el divendres 29 de març, es van tornar a trobar bocins modificats i amb clara tendència afavoridora cap al PP.

Miquel Puiggròs, un dels membres d’Esquerra Sineu que col·laboren voluntàriament en la redacció de l’enciclopèdia, ha tornat denunciar les definicions als administradors de Wikipèdia, i algunes ja han estat revertides al seu estat inicial (es a dir, a la definició original d’abans de patir les modificacions partidistes).

Algunes de les perles que es podien llegir (i encara ara), només en l’entrada de Sineu en la versió castellana de l’enciclopèdia, eren aquestes:



  • Parece que el asunto del desfalco afectó positivamente al PP, que en las elecciones locales del 2007 obtuvo mayoría simple por primera vez en la historia local, obteninendo cinco escaños. Posiblemente la transparencia demostrada por el Alcalde Oliver Rebassa (PP) y la acción llevada a cabo durante los dos años de su gobierno fueron determinantes en el resultado electoral.” [amb faltes d’ortografia incloses: obteninendo]

  • Sineuers Independientes perdió un nuevo escaño, quedándose con tres. No obstante el concejal perdido pasa a un nuevo partido nacionalista, catalanista y de izquierdas, ERC, que se presenta por primera vez en Sineu. Dicha agrupación surge de la excisión de la corriente radical y crítica de SI.” [amb faltes d’ortografia incloses: excisión] [Esquerra Sineu fou formada en part per un corrent crític, no radical; Esquerra no es radical; radical ho es, per exemple, el PP]

  • Los cabeza de lista de estas elecciones fueron José Oliver Rebassa (PP), Miguel Gelabert (AESI), José Oliver Amengual (UM), Juan Ferriol (PSOE) y Julián Gayà (ERC).” [els noms de persones, com els de llocs, no es tradueixen: on s’ha vist això?; per exemple es Julià, no Julián; aquí, i a la República Popular Xina si voleu]

  • Hace aproximadamente diez años, el Ayuntamiento gobernado por el Independiente Jaime Ferriol permitió la construcción de un polígono industrial, con el objetivo de sacar del pueblo los talleres y fábricas. A pesar de haber conseguido sus objetivos, dicho centro industrial afea la zona del Barrio de las Casas Nuevas.” [i si això es llegeix d’aquí un any, lo de hace aproximadamente diez años haurà canviat automàticament a once?; lo lleig o no lleig d’un polígon es un aspecte que té cabuda en una enciclopedia generalista?]

  • Las procesiones de la Semana Santa son organizadas por la Real Prohomonia de Sineu, presidida por el Rey Juan Carlos I, y por el Patronato de Cofradías de Sineu, presidido por la matriarca de la familia Isern-Estela -mecenas de las imágenes de los pasos-, y coordinado por Pedro Gelabert Salvá.” [com veis, molts noms i dades totalment precindibles, donat que es tracta d’un article molt general sobre Sineu, no sobre les processons; en canvi, ni una paraula d’una festa que no es tradició però que any rera any té més èxit, la del Muc de Reig –si en la versió catalana–].

  • La versió castellana de Sineu es una còpia total i mal feta (amb traducció més que sospitosa) de la versió catalana (ben feta, estructurada, i lo més important, documentada). Compareu-les, per favor.

La IP de l’ordinador des del que es van fer vàries modificacions en la versió catalana de Sineu es 81.32.46.29 (la darrera modificació, el 15 de març).



Ple 31 de març

En el ple ordinari del dia 31 de març, Esquerra no presenta cap moció i Julià Gayà farà les següents preguntes / votarà de la següent manera:

  • El grup municipal de Sineuers Independents presenta una moció per instar l’ajuntament a participar en els actes del 8è centenari del naixement del rei Jaume I. Esquerra votarà a favor si s’introdueix un petit punt final, aprofitant l’avinentesa, per instar a l’ajuntament a que demani al Ministerio de Cultura el retorn a Mallorca de la cimera del rei Jaume I, i també dels famosos caps de bou de Costitx, que son a Madrid.

  • Esquerra està d’acord amb el projecte de reforma de la Plaça del Fossar (que inclou la restauració de certs elements, una nova pavimentació des de l’estació del tren, millora de la il·luminació, reordenació dels aparcaments, etc.). De fet, el projecte, en línies generals, agrada als arquitectes i enginyers col·laboradors habituals d’Esquerra Sineu en aspectes urbanístics. L’única consideració que farà Esquerra Sineu es que, aquesta reforma no ha de limitar futures inversions en obres més necessàries.

  • Gayà demanarà sobre com estan les mocions presentades per Esquerra Sineu el 2007 i aprovades pel consistori (comissió de mobilitat: pensen fer res?; condicionament de l’arxiu històric: s’ha fet cap passa?).

Vos animem a assistir al ple, que es fa a les 20:30 h.


dilluns, 10 de març del 2008

Espanya 8 - Balears 0


Espanya 8 - Balears 0. Aquest es el resultat final del partit.

El transvasament de vot nacionalista cap al PSOE, a tot l’Estat Espanyol però principalment a Catalunya (Esquerra passa de 8 a 3 escons) ha estat una de les claus del triomf socialista en les eleccions d’ahir. [fes clic aquí per accedir als resultats definitius]

A més, a nivell de progressisme i nacionalisme en els Paisos Catalans, Iniciativa per Catalunya - Verds també perden un escó, la qual cosa a la pràctica fa desapareixer Esquerra Unida del mapa. Al País Valencià, el Bloc - Iniciativa pel País Valencià també obté uns resultats nefasts. Només CiU es manté, lo qual es preocupant des del punt de vista nacional.

Aquí a Balears tampoc Unitat per les Illes no ha aconseguit el seu objectiu, tot i les bones vibracions durant la campanya. Que ningú cerqui raons internes: hi ha dues raons fonamentals, que son per una part la promoció i potenciació exagerada del bipartidisme per part dels mitjans de comunicació (hi ha gent que només considera votar PP o PSOE en unes eleccions generals, perque perceb que son els únics partits que hi ha) i per l'altra el desconeixement públic de la coalició (pus mai més no podem tornar ‘inventar’ una coalició a només dos mesos de les eleccions).

Segons les anàlisis fetes per Esquerra sobre qui anà i qui no anà a votar, molts teòrics votants sineuers d’Unitat ahir es varen quedar fent la sesta o mirant el Barça. El seu vot quedà damunt les taules dels col·legis electorals.

No obstant, així i tot, si els resultats obtinguts a Sineu es traduïssin a la resta de Balears, la possibilitat de 4 – 3 – 1 era alta. No obstant, a Palma, Unitat només va obtenir el 3,67 % dels vots. Mentre en la part forana Unitat més o menys va fer els deures, no succeeix el mateix a la capital.

Només queda de consol que també el PP ha fracassat. No ha aconseguit l’objectiu de ser la força majoritària i a Balears ha disminuït en percentatge de vots i ha vist com el PSIB-PSOE aconseguia uns quants vots més (tot i l’empat tècnic). L'electorat no ha castigat el PSC-PSOE a Catalunya i, al contrari, ha considerat que el radicalisme de la dreta ultraespanyolista no havia de comandar a l'Estat Espanyol. Potser al cap i a la fi aquestes eleccions tindràn això de bo, i faran que el PP es repensi el seu discurs.

Ara bé, queda clar que s'ha imposat el bipartidisme. A tot l'Estat. La suma de vots del PP i del PSOE mai no havia estat tan alta. Espanya es més Espanya que mai. Espanyolíssima.

Des d’Esquerra Sineu en particular seguirem treballant pels ideals que ens caracteritzen (polítiques socials, identitat nacional, i esperit de poble).

Volem donar les gràcies a tots els que ahir ens vareu donar el vot i a tots els que confiareu en l'èxit d'Unitat.

Moltes gràcies per la vostra confiança i per endavant cap al futur!!!


Resultats a Sineu:

PP = 750 (769); PSIB-PSOE = 647 (197); Unitat [ERC + SI + UM] = 245 (807)

(entre parèntesi, resultats de les passades eleccions locals)

dilluns, 3 de març del 2008

La dreta espanyola dona per fet que Unitat per les Illes obtindrà un escó en el congrés.

La cadena de ràdio COPE, ultracatòlica i ultraconservadora, lligada a la Conferència Episcopal Espanyola i gens sospitosa d’afavorir o desitjar cap èxit de qualsevol nacionalisme que no sigui l’espanyol, assegura que Unitat per les Illes té assegurat un escó en les eleccions del 9M.

En la tercera entrega d’una enquesta encarregada per la COPE i publicada avui 3 de març, Unitat obtindria un dels 8 escons que pertoquen a les Illes Balears. Els altres serien repartits entre PP (4 escons) i PSIB-PSOE (3 escons).

Per altra banda, hi ha dos factors que recolzen les possibilitats d’Unitat:

- En unes eleccions generals el PSIB-PSOE mai no s’havia dedicat a criticar o a parlar d’altres forces que no fossin el PP. En les successives eleccions generals el PSIB-PSOE ha ignorat sistemàticament qualsevol altra força, per així afavorir un debat bipartidista que els afavoria. Ara en canvi ataca a Unitat. Alguna cosa es diferent, doncs.

- Rajoy no vindrà a Palma a fer campanya. Va venir al final de la precampanya, però no durant la campanya. Això es significatiu de que no consideren de cap de les maneres la possibilitat d’obtenir el 5é diputat (si ho veiessin com una possibilitat, no dubteu que Rajoy vindria a Palma a lluitar per aquest escó). Aquest serà per tant del PSIB-PSOE (quedaria finalment 4 – 4), o d’Unitat (4 – 3 – 1, que es la possibilitat més probable segons la COPE).

No obstant, això NOMÉS es veritat si la mobilització del vot nacionalista es manté o s’incrementa respecte a les passades eleccions autonòmiques. L’enquesta de la COPE no es cap garantia. Cal que TOTS faceu campanya. Cal que TOTS demaneu el vot per Unitat. I cal que TOTS anem a votar (a votar Unitat) el 9M.