diumenge, 30 de març del 2008

Una enciclopedia algo ´tendenciosa´ (segona part): la dreta ens explica la realitat del poble.

Després de les tergiversacions de la realitat aparegudes la tardor passada a l’enciclopèdia virtual Wikipèdia en definicions de paraules referides a la política sineuera, i denunciats tant per Esquerra Sineu com per Sineuers Independents (en aquest cas amb ressò mediàtic inclòs, com es pot veure en aquesta noticia del Diario de Mallorca), Esquerra Sineu revisa periòdicament aquestes definicions. De fet, algun membre d’Esquerra Sineu es col·laborador habitual i redactor d’aquesta enciclopèdia universal que van construint voluntàriament usuaris anònims de tot el planeta.

Doncs en la darrera revisió feta per Esquerra als termes Sineu (en espanyol), Sineu (en català), ERC (en català), Joan Lladó (en català), Sineuers Independents (en espanyol), Sineuers Independents (en català), i Plataforma Autovia No (en català), revisió feta el divendres 29 de març, es van tornar a trobar bocins modificats i amb clara tendència afavoridora cap al PP.

Miquel Puiggròs, un dels membres d’Esquerra Sineu que col·laboren voluntàriament en la redacció de l’enciclopèdia, ha tornat denunciar les definicions als administradors de Wikipèdia, i algunes ja han estat revertides al seu estat inicial (es a dir, a la definició original d’abans de patir les modificacions partidistes).

Algunes de les perles que es podien llegir (i encara ara), només en l’entrada de Sineu en la versió castellana de l’enciclopèdia, eren aquestes:



  • Parece que el asunto del desfalco afectó positivamente al PP, que en las elecciones locales del 2007 obtuvo mayoría simple por primera vez en la historia local, obteninendo cinco escaños. Posiblemente la transparencia demostrada por el Alcalde Oliver Rebassa (PP) y la acción llevada a cabo durante los dos años de su gobierno fueron determinantes en el resultado electoral.” [amb faltes d’ortografia incloses: obteninendo]

  • Sineuers Independientes perdió un nuevo escaño, quedándose con tres. No obstante el concejal perdido pasa a un nuevo partido nacionalista, catalanista y de izquierdas, ERC, que se presenta por primera vez en Sineu. Dicha agrupación surge de la excisión de la corriente radical y crítica de SI.” [amb faltes d’ortografia incloses: excisión] [Esquerra Sineu fou formada en part per un corrent crític, no radical; Esquerra no es radical; radical ho es, per exemple, el PP]

  • Los cabeza de lista de estas elecciones fueron José Oliver Rebassa (PP), Miguel Gelabert (AESI), José Oliver Amengual (UM), Juan Ferriol (PSOE) y Julián Gayà (ERC).” [els noms de persones, com els de llocs, no es tradueixen: on s’ha vist això?; per exemple es Julià, no Julián; aquí, i a la República Popular Xina si voleu]

  • Hace aproximadamente diez años, el Ayuntamiento gobernado por el Independiente Jaime Ferriol permitió la construcción de un polígono industrial, con el objetivo de sacar del pueblo los talleres y fábricas. A pesar de haber conseguido sus objetivos, dicho centro industrial afea la zona del Barrio de las Casas Nuevas.” [i si això es llegeix d’aquí un any, lo de hace aproximadamente diez años haurà canviat automàticament a once?; lo lleig o no lleig d’un polígon es un aspecte que té cabuda en una enciclopedia generalista?]

  • Las procesiones de la Semana Santa son organizadas por la Real Prohomonia de Sineu, presidida por el Rey Juan Carlos I, y por el Patronato de Cofradías de Sineu, presidido por la matriarca de la familia Isern-Estela -mecenas de las imágenes de los pasos-, y coordinado por Pedro Gelabert Salvá.” [com veis, molts noms i dades totalment precindibles, donat que es tracta d’un article molt general sobre Sineu, no sobre les processons; en canvi, ni una paraula d’una festa que no es tradició però que any rera any té més èxit, la del Muc de Reig –si en la versió catalana–].

  • La versió castellana de Sineu es una còpia total i mal feta (amb traducció més que sospitosa) de la versió catalana (ben feta, estructurada, i lo més important, documentada). Compareu-les, per favor.

La IP de l’ordinador des del que es van fer vàries modificacions en la versió catalana de Sineu es 81.32.46.29 (la darrera modificació, el 15 de març).



Ple 31 de març

En el ple ordinari del dia 31 de març, Esquerra no presenta cap moció i Julià Gayà farà les següents preguntes / votarà de la següent manera:

  • El grup municipal de Sineuers Independents presenta una moció per instar l’ajuntament a participar en els actes del 8è centenari del naixement del rei Jaume I. Esquerra votarà a favor si s’introdueix un petit punt final, aprofitant l’avinentesa, per instar a l’ajuntament a que demani al Ministerio de Cultura el retorn a Mallorca de la cimera del rei Jaume I, i també dels famosos caps de bou de Costitx, que son a Madrid.

  • Esquerra està d’acord amb el projecte de reforma de la Plaça del Fossar (que inclou la restauració de certs elements, una nova pavimentació des de l’estació del tren, millora de la il·luminació, reordenació dels aparcaments, etc.). De fet, el projecte, en línies generals, agrada als arquitectes i enginyers col·laboradors habituals d’Esquerra Sineu en aspectes urbanístics. L’única consideració que farà Esquerra Sineu es que, aquesta reforma no ha de limitar futures inversions en obres més necessàries.

  • Gayà demanarà sobre com estan les mocions presentades per Esquerra Sineu el 2007 i aprovades pel consistori (comissió de mobilitat: pensen fer res?; condicionament de l’arxiu històric: s’ha fet cap passa?).

Vos animem a assistir al ple, que es fa a les 20:30 h.


8 comentaris:

Anònim ha dit...

La IP és de Telefonica i té aquest domini:
29.Red-81-32-46.dynamicIP.rima-tde.net.
el dynamic significa que no és fixe per la mateixa persona sino que en va rebent de noves cada certs dies si no es desconnecta o nova a cada connexió.

Anònim ha dit...

Sou lo pitjor !! Dir que el Partit Popular es radical ! I vosaltres que sou ? Cremau banderes, fotos criticau el que no es criticable feis pena ! No teniu gens de cor !

Anònim ha dit...

Caaa ! Això de dir q el PP es radical si ho es vosaltres ou un fanatics i extraterrestres !

Anònim ha dit...

He mirat el blog d'esquerra i la veritat es que ja feis pena sobretot tu el vostre candidat estrella ! En bielí que no sap que fila oper sajuntament ! com per exemple coses de lo de tv3 de valencia o lo dels bous de costitx ja no sabeu que fer! preocapau-vos mes pel benestar del poble no tant de radicalisme moderau-vos un poc que els radicals sou voltros ! Per cert bon comentari el carrer !. Sou uns sectaris i lo bo es que estimau una altre patria que no la vostra la MALLORQUINA !! I per cert les meves màximes condolencies del 8 a 5 ! era ben hora !

Anònim ha dit...

Sou pitjors que els de la URSS !

Anònim ha dit...

Pel què puc observar us interesa més una festa treta de la màniga que no una tradicio que esta estblerta a sineu desde 1600 i pico esta be ... Me sorpren amb el candidat tant religios, catolic i membre de la junta directiva de la parroqui ! cosa que segons els idearis o principis d'esquerra no quadren pero be ! ja diven que per sercar vots s´ha de fer de tot i molt o no? Julià !?

Anònim ha dit...

Penos. . . Ja no sabeu que fer ! Retirau-vos ja pel be de sineu ! Vos puc dir que a les pasades vaig votar a sineu ERC per veure el cavi pero mirau no sou com podria dir "madurs" per governar un poble ... i vegent ara el panorama tant bo de erc ! veig mes potable ara com ara al PSOE de sineu que a un futur proxim els veig al govern conjuntament amb el PP per que en Joan a donat molta confiança no com vosaltres que no es pot negociar de res ! Canvieu o no vos torneu presentar que amb en Jolia de primer i en Joan Pons de segon estau ben arretglats ... si si en Pons de tinent batle ! d'aquesta podem nar tots a barrio sesamo ! per que veig que el senyor pons molta bandera pero poca feina per el seu partit !

Anònim ha dit...

Si ja teniu rao jajaa ! Quina panda de delinquens i etarras !