dilluns, 10 de març del 2008

Espanya 8 - Balears 0


Espanya 8 - Balears 0. Aquest es el resultat final del partit.

El transvasament de vot nacionalista cap al PSOE, a tot l’Estat Espanyol però principalment a Catalunya (Esquerra passa de 8 a 3 escons) ha estat una de les claus del triomf socialista en les eleccions d’ahir. [fes clic aquí per accedir als resultats definitius]

A més, a nivell de progressisme i nacionalisme en els Paisos Catalans, Iniciativa per Catalunya - Verds també perden un escó, la qual cosa a la pràctica fa desapareixer Esquerra Unida del mapa. Al País Valencià, el Bloc - Iniciativa pel País Valencià també obté uns resultats nefasts. Només CiU es manté, lo qual es preocupant des del punt de vista nacional.

Aquí a Balears tampoc Unitat per les Illes no ha aconseguit el seu objectiu, tot i les bones vibracions durant la campanya. Que ningú cerqui raons internes: hi ha dues raons fonamentals, que son per una part la promoció i potenciació exagerada del bipartidisme per part dels mitjans de comunicació (hi ha gent que només considera votar PP o PSOE en unes eleccions generals, perque perceb que son els únics partits que hi ha) i per l'altra el desconeixement públic de la coalició (pus mai més no podem tornar ‘inventar’ una coalició a només dos mesos de les eleccions).

Segons les anàlisis fetes per Esquerra sobre qui anà i qui no anà a votar, molts teòrics votants sineuers d’Unitat ahir es varen quedar fent la sesta o mirant el Barça. El seu vot quedà damunt les taules dels col·legis electorals.

No obstant, així i tot, si els resultats obtinguts a Sineu es traduïssin a la resta de Balears, la possibilitat de 4 – 3 – 1 era alta. No obstant, a Palma, Unitat només va obtenir el 3,67 % dels vots. Mentre en la part forana Unitat més o menys va fer els deures, no succeeix el mateix a la capital.

Només queda de consol que també el PP ha fracassat. No ha aconseguit l’objectiu de ser la força majoritària i a Balears ha disminuït en percentatge de vots i ha vist com el PSIB-PSOE aconseguia uns quants vots més (tot i l’empat tècnic). L'electorat no ha castigat el PSC-PSOE a Catalunya i, al contrari, ha considerat que el radicalisme de la dreta ultraespanyolista no havia de comandar a l'Estat Espanyol. Potser al cap i a la fi aquestes eleccions tindràn això de bo, i faran que el PP es repensi el seu discurs.

Ara bé, queda clar que s'ha imposat el bipartidisme. A tot l'Estat. La suma de vots del PP i del PSOE mai no havia estat tan alta. Espanya es més Espanya que mai. Espanyolíssima.

Des d’Esquerra Sineu en particular seguirem treballant pels ideals que ens caracteritzen (polítiques socials, identitat nacional, i esperit de poble).

Volem donar les gràcies a tots els que ahir ens vareu donar el vot i a tots els que confiareu en l'èxit d'Unitat.

Moltes gràcies per la vostra confiança i per endavant cap al futur!!!


Resultats a Sineu:

PP = 750 (769); PSIB-PSOE = 647 (197); Unitat [ERC + SI + UM] = 245 (807)

(entre parèntesi, resultats de les passades eleccions locals)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

hala idò, val més riure que no plorar.
això si que es patètic, consolarvos des vostre desastre per mitjà de la perdua de un parell de vots del pp de balears. trist, ben trist. la "ultradreta espayolista" del pp ha fracassat! si, obtinguent mig milió més de vots que fa 4 anys, si que ha fracasat! jaja. he vist pes diari que a sineu es pp s'ha mantingut i sa coalició d'um+erc+si s'ha estampat estrepitosament. voltros si que heu fracasat.

good bye naZionalism!

Anònim ha dit...

good bye naZionalism!
con Z de Zapatero.

Anònim ha dit...

sense comentaris.
me va bastar veure ses cares de sa calle genova....
i una imatge(resultat)val més que mil paraules(insults).
apa...no me vengueu ara amb triunfalismes despres d'unes eleccions que heu perdut i mirau-vos una miqueta més sa guixa i reconeixeu que el trio ha tornat a fracasar i que sa nineta de'n rakoy ara ja nom soletat...o dolores?

bona nit i bona sort.
i...a l'opoZicio amb Z de zapatero.