dimarts, 2 de desembre del 2008

El rei d'Espanya seguirà tenint més privilegis que tu.


En el passat ple de dia 27 de novembre, Esquerra Sineu va presentar dues mocions: una per a dignificar els enterraments al cementiri (que instava a l’ajuntament a oferir una carpa per a enterraments en dies de condicions meteorològiques adverses) i una altra que instava a la corporació municipal a demanar a les instàncies legislatives i judicials retirar el delicte d’injúries a la corona reial espanyola (que fa que una família en concret, la dels Borbons, tengui més drets que altres famílies de l’Estat Espanyol).

La primera moció fou aprovada per unanimitat. No cal dir que la segona no fou acceptada: el PP va votar en contra. Increïblement el PSIB-PSOE es va abstenir, mentre Sineuers Independents votaren a favor. Tanmateix no va servir de res, degut a la majoria de PP-UM, i finalment Sineu no instarà a canviar l’status reial, i per tant casos com les penalitzacions de la crema de fotos de Joan Carles I o segrest de portades com aquella famosa d’”El Jueves” es poden repetir. Quina democràcia, mare meva!!!.

L’Obra a Sineu?

Acaba d’arribar un email a Miquel Puiggròs, representant d’Esquerra Sineu a l’executiva d’ERC-Illes ampliada a seccions locals, pel que se li comunica d’una reunió el proper 12 de desembre al Clàustre de Sant Francesc per tal de crear una secció local de l’Obra Cultural Balear a Sineu.

Des d’Esquerra Sineu instem a tots els simpatitzants i militants a assistir-hi.

Esquerra, la que presenta més mocions i preguntes

Hem fet un estudi, i el grup d’Esquerra Sineu es, després de Sineuers Independents, la segona força política que presenta més mocions a l’ajuntament, i la que més preguntes fa. En concret Esquerra presenta una mitja d’1’82 mocions per ple (es a dir, normalment dues, exceptuant casos en que només en presenta una o cap).

Arrel d’això, l’ajuntament s’ha compromès a reformar l’arxiu municipal, a arreglar una zona en males condicions del costat de la Placeta de S’Era, a crear una comissió de mobilitat (encara no s’ha fet efectiu), a restaurar les teules pintades del Claustre, a instar a que els caps de bous de Costitx tornin a Costitx i no siguin a Madrid, a tancar el paintball de sa carretera d’Inca, a instar la generalitat valenciana a afavorir la recepció dels canals balears i catalans allà, a recuperar l’escorxador municipal (ara usat com a quarter de la Guardia Civil), a reactivar l’Agenda Local 21, etc. Tot això arrel de mocions presentades per Esquerra Sineu, aquest any i mig de legislatura.

Nota:

Seguim augmentant el nombre de militants d’Esquerra Sineu. Cada tres mesos, aproximadament un nou militant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per ser "l'Esquerra més útil" presentau mocions bastant xorres. Abans votava Independents, però us aneu per les berdisses.

Vot PSOE!