dijous, 3 d’abril del 2008

Esquerra Sineu vol que l'arxiu històric municipal sigui anomenat en homenatge al cronista Bartomeu Mulet.

Esquerra Sineu va proposar en el ple del passat dilluns que l'arxiu històric, una vegada restaurat i condicionat, rebi el nom d'arxiu Mn. Bartomeu Mulet i Ramis, en homenatge a l'historiador i cronista oficial de Sineu, que va morir el passat dilluns a l'edat de 91 anys.

Mossèn Mulet va rebre la medalla d'honor del Consell de Mallorca el 12 de setembre de l'any 2000 per la seva tasca com a historiador i estudiós de la cultura popular mallorquina, a la qual ha dedicat gran part de la seva vida. Ha escrit nombrosos llibres sobre teixits, cultura popular, noms dels carrers, etc. que ara i en el futur poden ser una important font de conèixement sobre el poble i la seva història.

1 comentari:

Esquerra Sineu (l'esquerra +útil) ha dit...

Finalment, la comissió de cultura d’Esquerra Sineu proposarà com a nom de l’arxiu municipal el de “Arxiu Històric Rotger-Mulet”, en homenatge als dos grans historiadors sineuers del segle XX. L’un, el primer, el degà Joan Rotger Niell, es l’autor dels “Origens de Sineu” (1939) i de “L’església de Sineu” (1944), entre altres llibres. Ell fou qui va iniciar la recopilació historiogràfica del que ara es l’arxiu municipal. Tasca que va seguir i completar, de manera acuradíssima, Mn. Bartomeu Mulet Ramis. ‘Don Bartomeu’, com era conegut informalment, es l’autor d’una extensa bibliografia històrica sobre Sineu, del que destaquen “Història dels carrers i places de Sineu” (1987) i “La capitalitat de Sineu: segles XIII i XIV” (1994) juntament amb tres volums més (escrits amb altres autors) que completaven la història fins al segle XVI. Per això, Esquerra Sineu proposarà que el nom de l’arxiu històric de Sineu sigui anomenat ARXIU HISTÒRIC ROTGER-MULET.

Esquerra Sineu - Comissió de Cultura