divendres, 16 de novembre del 2007

Que en fa l'equip de govern amb el que decideix el poble?


Molts ciutadans ens demanem que passa amb tot allò que el poble va decidir respecte a les actuacions a fer en el marc de l’Agenda Local 21.

Vos refresquem la memòria. El 2004 la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears estava impulsant i ajudant als ajuntaments per a la realització de la diagnosi ambiental dels municipis. L’objectiu era que els ciutadans dels diferents municipis valoressin les mesures que es podien aplicar per a resoldre els problemes mediambientals i socials dels seus pobles. Es el que es coneix com Agenda Local 21.

A Sineu, una trentena de persones van participar en les reunions que havien d’analitzar la situació ambiental i socioeconòmica del municipi. Totes elles voluntàriament i per fer un bé al poble. A partir d’aquestes reunions van sorgir unes necessitats, que posteriorment l’ajuntament havia de satisfer.

La realitat es que avui en dia, anys després, no sabem que se’n ha fet d’aquestes millores que s’havien d’aplicar per fer avançar el poble de manera sostenible.

Per exemple, una de les reivindicacions històriques del poble de Sineu, la recuperació ecològica de la zona de les antigues mines de carbó i la cimentera (que es propietat privada), i el seu condicionament com a lloc de lleure, recerca i docència (escoles, grups d’esplai, universitat, etc.), era una de les propostes de l’Agenda Local 21 a Sineu.

Esquerra Sineu farà una pregunta en el proper ple de finals de mes, per saber com està la situació de l’Agenda Local 21 a Sineu, es a dir, quines mesures s’han pres fins ara per a encarrilar la millora sostenible del municipi.

1 comentari:

Cil Buele ha dit...

Sineu, i tota l'illa de Mallorca -per no parlar del conjunt dels Països Catalans- necessita gent com aquesta d'Esquerra-Sineu -encapçalada per Jolià- que compleixi i faci complir la paraula donada. Estic segur que, un dia o un altre, se n'han de veure els molts i bons fruits d'aquesta manera tan bona de fer política de la bona. Desig que aquesta eina nova que començau a utilitzar -amb aquest blog- serveixi per consolidar i enfortir el projecte republicà i d'esquerres que el conjunt dels Països Catalans necessita, i que Sineu ofereix d'una manera tan esplèndida. Salut republicana! Sens dubte la més sana!